Tom Amant

Tom Amant

Huisarts
Tom Amant Huisarts Dr. Amant doorliep zijn studies Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel waar hij in 2006 de Mastertitel Arts behaalde en in 2008 de Master-na-Masteropleiding Huisartsgeneeskunde voltooide met het bijkomend behalen van de aanvullende getuigschriften elektrocardiografie en spirometrie. Hij volgde zijn 2-jarige beroepsopleiding in Rumst, werkte daarna 10 jaar als huisarts in Steendorp en stichtte in augustus 2018 samen met Dr. Lefebure de nieuwe praktijk op de Krijgsbaan. Dr. Amant is erkend geaccrediteerd huisarts, penningmeester van de Huisartsenkring van Temse vzw en beoefent alle facetten van de huisartsgeneeskunde, met bijzondere interesse in de kleine chirurgie en dermatologie. Hij neemt deel aan de weekwachtdienst Temse en de weekendwachtdienst Waasland en schoolt permanent bij in diverse deelgebieden van de geneeskunde. Sinds 2008 woont hij in Steendorp met zijn echtgenote en hun zoon.
Annelies Lefebure

Annelies Lefebure

Huisarts
Dr. Lefebure startte haar studies Geneeskunde in 2003 aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 2010 de Mastertitel Arts behaalde en in 2012 de Master-na-Masteropleiding Huisartsgeneeskunde voltooide. Ook zij bezit de aanvullende getuigschriften elektrocardiografie en spirometrie. Haar 2 jaar beroepsopleiding tot huisarts doorliep ze in Artsenpraktijk Saeys te Aalst, waarna ze tot 2018 actief was als huisarts te Steendorp om in augustus 2018 samen met Dr. Amant Medisch Huis ALTA te stichten. Dr. Lefebure is erkend geaccrediteerd huisarts en verantwoordelijke arts voor de Lokale Kwaliteitsgroep van de Huisartsenkring Temse, die de continue bijscholingen voor de huisartsen van Temse regelt, waaraan zij ook zelf permanent deelneemt. Zij beoefent evenzeer alle facetten van de huisartsgeneeskunde, uitgezonderd de kleine chirurgie. De totaliteit en verscheidenheid van pathologieën in de huisartsgeneeskunde maken dit mooie beroep voor haar boeiend, zonder een specifieke voorkeur voor een bepaald facet ervan. Ze woont sinds 2012 te Sint-Niklaas, samen met haar echtgenoot en hun 3 kinderen.
Indra Pleune

Indra Pleune

Praktijkverpleegkundige
Onze praktijkverpleegkundige en secretariaatsmedewerker Indra doorliep de studies Verpleegkunde te Antwerpen waar ze afstudeerde in 1996 en bijkomend enerzijds de bijzondere beroepstitel Spoed- en Intensieve Zorg in 1998 behaalde en de kaderopleiding Nursing volgde. Ze was actief als spoedgevallenverpleegkundige in Boom, het UZ Brussel te Jette (waar ze o.a. 8 jaar met de MUG uitreed) en Sint-Niklaas. Nadien behaalde ze het aanvullend getuigschrift radioprotectie waarna ze 9 jaar medische beeldvorming uitvoerde in het AZ Nikolaas. Haar spoedervaring maakt haar de ideale aanvulling in ons praktijkteam voor dringende (en minder dringende) zaken zoals EHBO, bloedafnames, ECG's, wondzorg, COVID-staalafnames, flebotomies en toediening van medicatie via injectie. Zij ondersteunt de artsen tevens in hun talloze administratieve taken. Onze praktijkverpleegkundige werkt onder supervisie en verantwoordelijkheid van de artsen en is uiteraard mede volledig gebonden door het beroepsgeheim.
Eline Buysse

Eline Buysse

Klinisch psycholoog
Eline studeerde af als klinisch psycholoog aan de Universiteit Gent. Gedurende haar opleiding en werkervaring werkte ze met kinderen, jongeren en volwassenen in verschillende settings (o.a. een PAAZ, een basisschool voor bijzonder onderwijs, een revalidatiecentrum en een groepspraktijk van psychologen). Ze werkt voornamelijk vanuit het cognitief-gedragstherapeutisch kader, waaronder ook de Acceptance and Commitment Therapy. Deze benadering gaat ervan uit dat gedachten een invloed hebben op onze gevoelens en onze gedragingen en omgekeerd. Door te focussen op iemands manier van denken kunnen bepaalde gedachtegangen blootgelegd worden die angst, neerslachtigheid, weinig zelfvertrouwen, … veroorzaken of in stand houden. Zij begeleidt kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen die hulp willen bij thema’s als chronische pijn, trauma en angsten, paniekaanvallen, burn-out, depressieve gevoelens/neerslachtigheid, stress en woedeaanvallen maar ook autisme, verslavingen, perfectionisme, zelfvertrouwensissues en vele andere zaken die psychologische hulp rechtvaardigen. Ze schoolt blijvend bij en volgt dan ook regelmatig opleidingen en verdiept zichzelf in diverse psychologische thema’s.

U kan een afspraak boeken tijdens uw consult bij een van de artsen of per mail op eline.buysse.psycholoog@gmail.com
Nadine Meersman

Nadine Meersman

Relatie- en gezinscounselor
Als afgestudeerd maatschappelijk werker heb ik mij negen jaar op vrijwillige basis ten dienste gesteld als gespreksconsulent in woonzorgcentra's. Vanuit deze ervaring merkte ik dat er nood was aan een individuele en gedragsmatige kijk op problemen die mensen ervaren. Om meer (in)zicht te krijgen startte ik de opleiding cotextuele systeemcounseling bij Leren over leven. De invalshoek dat voornamelijk de context en de relatie tussen mensen een belangrijke rol spelen in het ontstaan en bestaan van problemen bij cliënten, gaven mij handvaten om op een andere manier naar hun problemen te kijken. Na het behalen van mijn getuigschrift als counselor, wou ik een bredere doelgroep bereiken buiten het vrijwilligerswerk en startte ik in 2019 als zelfstandig counselor binnen de geestelijke gezondheidszorg. Voordien heb ik in het reguliere arbeidscircuit gewerkt tot een medische diagnose daar verandering in bracht. In maart 2020 start ik tevens counselingsessies in Medisch Huis ALTA.

tel: +32 476360501
Website: https://counselingnadine.be