Tom Amant

Tom Amant

Huisarts
Tom Amant Huisarts Dr. Amant doorliep zijn studies Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel waar hij in 2006 de Mastertitel Arts behaalde en in 2008 de Master-na-Masteropleiding Huisartsgeneeskunde voltooide met het bijkomend behalen van de aanvullende getuigschriften elektrocardiografie en spirometrie. Hij volgde zijn 2-jarige beroepsopleiding in Rumst, werkte daarna 10 jaar als huisarts in Steendorp en stichtte in augustus 2018 samen met Dr. Lefebure de nieuwe praktijk op de Krijgsbaan. Dr. Amant is erkend geaccrediteerd huisarts, penningmeester van de Huisartsenkring van Temse vzw en beoefent alle facetten van de huisartsgeneeskunde, met bijzondere interesse in de kleine chirurgie en dermatologie. Hij neemt deel aan de weekwachtdienst Temse en de weekendwachtdienst Waasland en schoolt permanent bij in diverse deelgebieden van de geneeskunde. Sinds 2008 woont hij in Steendorp met zijn echtgenote en hun zoon.
Annelies Lefebure

Annelies Lefebure

Huisarts
Dr. Lefebure startte haar studies Geneeskunde in 2003 aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 2010 de Mastertitel Arts behaalde en in 2012 de Master-na-Masteropleiding Huisartsgeneeskunde voltooide. Ook zij bezit de aanvullende getuigschriften elektrocardiografie en spirometrie. Haar 2 jaar beroepsopleiding tot huisarts doorliep ze in Artsenpraktijk Saeys te Aalst, waarna ze tot 2018 actief was als huisarts te Steendorp om in augustus 2018 samen met Dr. Amant Medisch Huis ALTA te stichten. Dr. Lefebure is erkend geaccrediteerd huisarts en verantwoordelijke arts voor de Lokale Kwaliteitsgroep van de Huisartsenkring Temse, die de continue bijscholingen voor de huisartsen van Temse regelt, waaraan zij ook zelf permanent deelneemt. Zij beoefent evenzeer alle facetten van de huisartsgeneeskunde, uitgezonderd de kleine chirurgie. De totaliteit en verscheidenheid van pathologieën in de huisartsgeneeskunde maken dit mooie beroep voor haar boeiend, zonder een specifieke voorkeur voor een bepaald facet ervan. Ze woont sinds 2012 te Sint-Niklaas, samen met haar echtgenoot en hun 3 kinderen.
Indra Pleune

Indra Pleune

Praktijkverpleegkundige
Onze praktijkverpleegkundige en secretariaatsmedewerker Indra doorliep de studies Verpleegkunde te Antwerpen waar ze afstudeerde in 1996 en bijkomend enerzijds de bijzondere beroepstitel Spoed- en Intensieve Zorg in 1998 behaalde en de kaderopleiding Nursing volgde. Ze was actief als spoedgevallenverpleegkundige in Boom, het UZ Brussel te Jette (waar ze o.a. 8 jaar met de MUG uitreed) en Sint-Niklaas. Nadien behaalde ze het aanvullend getuigschrift radioprotectie waarna ze 9 jaar medische beeldvorming uitvoerde in het AZ Nikolaas. Haar spoedervaring maakt haar de ideale aanvulling in ons praktijkteam voor dringende (en minder dringende) zaken zoals EHBO, bloedafnames, ECG's, wondzorg, COVID-staalafnames, flebotomies en toediening van medicatie via injectie. Zij ondersteunt de artsen tevens in hun talloze administratieve taken. Onze praktijkverpleegkundige werkt onder supervisie en verantwoordelijkheid van de artsen en is uiteraard mede volledig gebonden door het beroepsgeheim.
Eline Buysse

Eline Buysse

Klinisch psycholoog
Eline studeerde af als klinisch psycholoog aan de Universiteit Gent. Gedurende haar opleiding en werkervaring werkte ze met kinderen, jongeren en volwassenen in verschillende settings (o.a. een PAAZ, een basisschool voor bijzonder onderwijs, een revalidatiecentrum en een groepspraktijk van psychologen). Ze werkt voornamelijk vanuit het cognitief-gedragstherapeutisch kader, waaronder ook de Acceptance and Commitment Therapy. Deze benadering gaat ervan uit dat gedachten een invloed hebben op onze gevoelens en onze gedragingen en omgekeerd. Door te focussen op iemands manier van denken kunnen bepaalde gedachtegangen blootgelegd worden die angst, neerslachtigheid, weinig zelfvertrouwen, … veroorzaken of in stand houden. Zij begeleidt kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen die hulp willen bij thema’s als chronische pijn, trauma en angsten, paniekaanvallen, burn-out, depressieve gevoelens/neerslachtigheid, stress en woedeaanvallen maar ook autisme, verslavingen, perfectionisme, zelfvertrouwensissues en vele andere zaken die psychologische hulp rechtvaardigen. Ze schoolt blijvend bij en volgt dan ook regelmatig opleidingen en verdiept zichzelf in diverse psychologische thema’s.

U kan een afspraak boeken bij Eline per mail op eline.buysse.psycholoog@gmail.com of telefonisch op 0479 75 01 49.
Eline D’hondt

Eline D’hondt

Loopbaanbegeleider
Eline is ervan overtuigd dat iedereen erbij gebaat is helder te krijgen wat echt belangrijk voor hem/haar is en de kans krijgt daar ook echt invulling aan te geven. Uit eigen ervaring, weet zij dat het vaak heel lastig is om hetgeen wat je hebt, los te laten. Met als gevolg: een ongelukkig leven, elke week uitkijken naar het weekend, mentale en fysieke klachten of burn-out etc.Door middel van gesprekken en verschillende tools gaat Eline graag met jou aan de slag om te onderzoeken wat jouw talenten zijn en waar je voldoening uit haalt. Op die manier gaat ze kijken hoe je dit kan vinden in jouw carrière en/of kan integreren in jouw work-life balans.Eline is authentiek, empathisch en enthousiast. Deze aspecten wil ze dan ook heel graag doortrekken in haar coachings, om zo een vertrouwelijke en ongedwongen sfeer te creëren.

Eline werkt via loopbaanbegeleiding The Jobcoach, u kan een afspraak met haar inboeken per mail op edhondt@thejobcoach.be of telefonisch op 0484 14 84 88.
Evi Happe

Evi Happe

Loopbaanbegeleider
Als loopbaancoach help ik jou graag bij het creëren van meer werkgeluk in je huidige job of bij het onderzoeken welke job écht bij jou past. Je goed voelen in je job en op de werkvloer is heel belangrijk voor je algemeen welzijn en gezondheid. Onze job kan immers een belangrijke bron van stress zijn wanneer één of meerdere aspecten niet goed zitten. De thema’s binnen loopbaanbegeleiding kunnen zeer uiteenlopend zijn: heroriëntering, omgaan met stress, omgaan met conflicten, onzekerheid, meer zelfzorg op de werkvloer en het aangeven van grenzen, verbeteren van je werk-privé balans, meer groei en uitdaging vinden, je competenties en talenten in kaart brengen, toekomstmogelijkheden verkennen, enz. Loopbaanbegeleiding kan bijzonder zinvol zijn bij de preventie van burn-out of bore-out en in geval van re-integratie na langdurige afwezigheid of heroriëntering na burn-out of bore-out. Mijn begeleiding is steeds op maat. Vertrekkend vanuit jouw concrete loopbaanvraag stellen we jouw doel(en) vast. Elk traject resulteert in een persoonlijk ontwikkelingsplan en concrete acties.

Evi werkt via loopbaanbegeleiding Diaspoor en kan je bereiken via evi@diaspoor.be of telefonisch op 0479 55 02 83.