Tom Amant

Tom Amant

Dokter - Huisarts
Dr. Amant begon zijn studies Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel in 1999 waar hij in 2006 de Mastertitel Arts behaalde met grootste onderscheiding en in 2008 de Master-na-Masteropleiding Huisartsgeneeskunde voltooide. Hij is houder van de aanvullende getuigschriften elektrocardiografie en spirometrie. Hij volgde zijn 2-jarige beroepsopleiding in Rumst en werkte tot 2018 in Huisartsenpraktijk MediTé te Steendorp. In augustus 2018 stichtte hij samen met Dr. Lefebure Medisch Huis ALTA.

Dr. Amant is erkend geaccrediteerd huisarts, penningmeester van de Huisartsenkring van Temse en beoefent alle facetten van de huisartsgeneeskunde, waarbij zijn bijzondere interesse uitgaat naar kleine chirurgie en dermatologie.

Hij woont sinds 2008 in Steendorp met zijn echtgenote en hun zoon.
Annelies Lefebure

Annelies Lefebure

Dokter - Huisarts
Dr. Lefebure is haar studies Geneeskunde gestart in 2003 aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 2010 de Mastertitel Arts behaalde en in 2012 de Master-na-Masteropleiding Huisartsgeneeskunde voltooide. Ook zij bezit de aanvullende getuigschriften elektrocardiografie en spirometrie. Haar 2 jaar beroepsopleiding tot huisarts doorliep ze in Artsenpraktijk Saeys te Aalst. Tot 2018 was zij actief in Huisartsenpraktijk Medité te Steendorp, waarna ze in augustus 2018 samen met Dr. Amant Medisch Huis ALTA stichtte.

Dr. Lefebure is erkend geaccrediteerd huisarts en verantwoordelijk voor de Lokale Kwaliteitsbevorderende Opleidingen voor de Huisartsenkring Temse. Ook zij beoefent alle facetten van de huisartsgeneeskunde, uitgezonderd de kleine chirurgie. De totaliteit en verscheidenheid van pathologieën in de huisartsgeneeskunde maken dit mooie beroep voor haar boeiend, zonder een specifieke voorkeur voor een bepaald facet ervan.

Ze woont sinds 2012 te Sint-Niklaas, samen met haar echtgenoot en hun 3 kinderen.
Nadine Meersman

Nadine Meersman

Relatie- en gezinscounselor
Als afgestudeerd maatschappelijk werker heb ik mij negen jaar op vrijwillige basis ten dienste gesteld als gespreksconsulent in woonzorgcentra's. Vanuit deze ervaring merkte ik dat er nood was aan een individuele en gedragsmatige kijk op problemen die mensen ervaren. Om meer (in)zicht te krijgen startte ik de opleiding cotextuele systeemcounseling bij Leren over leven. De invalshoek dat voornamelijk de context en de relatie tussen mensen een belangrijke rol spelen in het ontstaan en bestaan van problemen bij cliënten, gaven mij handvaten om op een andere manier naar hun problemen te kijken. Na het behalen van mijn getuigschrift als counselor, wou ik een bredere doelgroep bereiken buiten het vrijwilligerswerk en startte ik in 2019 als zelfstandig counselor binnen de geestelijke gezondheidszorg. Voordien heb ik in het reguliere arbeidscircuit gewerkt tot een medische diagnose daar verandering in bracht. In maart 2020 start ik tevens counselingsessies in Medisch Huis ALTA.

tel: +32 476360501
Website: https://counselingnadine.be
Anouk Mouton

Anouk Mouton

Loopbaancoach
Wringt er iets in je job en kom je steeds vaker met tegenzin uit je bed? Wil je ontdekken wat jouw ándere mogelijkheden zijn? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou.
Als Diaspoor-loopbaancoach ga ik met jou op zoek naar je interesses, talenten én valkuilen. Dat doen we aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde methodieken. Daarna stellen we een haalbaar en realistisch actieplan op, afgetoetst aan de arbeidsmarkt van vandaag.
Na de coaching heb je een duidelijker beeld van wat je wil. In dezelfde job blijven of (intern) solliciteren? Dat wordt duidelijk na onze gesprekken.
Ben je introvert, heb je oneindig veel interesses (generalist) of droom je ervan om zelfstandige te worden? Dan ben je bij mij zeker aan het goede adres.
Lees mijn verhaal en ontdek of we een match zijn!
(Dankzij VDAB kan je 4 of 7 uur loopbaanbegeleiding volgen voor €10/uur.)

Indra Pleune

Praktijkverpleegkundige
Onze praktijkverpleegkundige en secretariaatsmedewerker Indra doorliep de studies Algemene Ziekenhuisverpleegkunde aan het Sint-Berlindusinstituut te Antwerpen waar ze met onderscheiding afstudeerde in 1996 en waarna ze zich nog twee jaar verder bekwaamde met als eindpunt het behalen van de bijzondere beroepstitel Spoed- en Intensieve Zorg in 1998. Ze doorliep de kaderopleiding Nursing en was achtereenvolgens actief als verpleegkundige op de afdelingen spoedgevallen van het AZ Van Enschodt te Boom, het AZ-VUB (huidig UZ Brussel) te Jette en het AZ Nikolaas te Sint-Niklaas. Ze schoolde zich met het aanvullend getuigschrift radioprotectie nog bij tot verpleegkundige medische beeldvorming te AZ Nikolaas. Haar ervaring als spoedverpleegkundige (waarbij ze ook zes jaar met de MUG uitreed) maakt haar de ideale aanvulling in ons praktijkteam voor dringende (en minder dringende) zaken zoals eerste hulp, bloedafnames, pre-operatieve onderzoeken en wondzorg. Zij ondersteunt de artsen tevens in hun administratieve taken door het bijwerken van de medische dossiers en plannen van toekomstige medische en verpleegkundige zorg. De praktijkverpleegkundige werkt steeds onder supervisie en verantwoordelijkheid van de artsen en is volledig gebonden door het beroepsgeheim.