Vanaf 15 september 2021 wijzigt het klassiek geneesmiddelenvoorschrift naar een papierloos model. We maken als arts dan vanuit ons medisch programma een digitaal voorschrift ‘in the cloud’ vanwaar elke openbare apotheek in België deze kan afhalen mits de eID, Kids-ID of ISI+ -kaart van de betrokken patiënt daar reeds werd ingelezen in de laatste maanden. Op huisbezoek of bij computerpanne zal u uitzonderlijk wel nog een handgeschreven voorschrift ontvangen, dit blijft wettelijk even geldig als de digitale vorm. De apotheek dient op elk afgeleverd product de voorgeschreven dosis en duur van inname te vermelden, dat kan u daar dus op terug vinden.

De wettelijke geldigheidstermijn van een voorschrift blijft 3 maand na dag van opmaak. U kan via www.mijngezondheid.belgie.be terugvinden welke (digitale) elektronische voorschriften er nog openstaan om afgehaald te worden op uw naam of die van uw minderjarige kinderen ten laste. Door de individuele toekenning van een digitale code aan elk voorgeschreven product is het ook gedaan met tegoedbonnetjes die u van apotheken krijgt voor medicatie die op een zelfde voorschrift stond maar nog niet afgehaald is. Elk medicatiedoosje krijgt zijn eigen code en wordt apart van de server gehaald.

Voor alle info: kijk ook eens op https://www.inami.fgov.be/SiteCollectionDocuments/vidis_bijlage_fase1_dematerialisatie.pdf .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *